RAZKUŽILI UČINKOVITI PROTI AFRIŠKI PRAŠIČJI KUGI

Na trgu je veliko razkužil, vendar so med njimi velike razlike. Pomembno je, da za razkuževanje izberemo razkužilo, ki je razgradljivo, saj tako stik z razkuženo površino ni nevaren.

Pri nam je mogoče dobiti dva dokazano učinkovita razkužila proti AFRIŠKI PRAŠIČJI KUGI, to sta: ECOCID® S IN VIROCID®.

ECOCID® S

ECOCID® S je vsestransko visokoaktivno razkužilo v obliki vodotopnega praška za varno in učinkovito zaščito pred vsemi znanimi virusi, bakterijami in glivami. Primeren je tudi za opremo, posodo, steklene predmete, instrumente in drugo. Omogoča varno in učinkovito zaščito pred virusi ter pred bakterijami in glivami. Ecocid® S vsebuje več kot 70 % anorganskih soli, ki z abiotsko razgradnjo razpadejo v snovi, neškodljive za naravo. Njegova učinkovitost je bila dokazana s testi v priznanih evropskih laboratorijih, ki upoštevajo stroge EU-standarde, in s praktičnim testiranjem na terenu, tudi v težjih razmerah (nizke temperature, onesnaženje).

Ecocid® S je registriran za uporabo:

  • v gospodinjstvih (npr. za razkuževanje kljuk, ograj in drugih oprijemal, tal, kopalnic, straniščnih školjk, predpražnikov, igrač, igralnih površin);
  • v javnih prostorih (npr. športnih središčih, šolah, vrtcih, hotelih, tovarnah, pisarnah);
  • v zdravstvenih ustanovah (npr. lekarnah, bolnišnicah, zdravstvenih domovih, zobozdravstvenih ordinacijah, laboratorijih);
  • veterinarskih ustanovah (veterinarskih postajah, ambulantah, laboratorijih), prostorih za namestitev živali in drugod.

Izdelek je varen, če ga uporabljamo v skladu z navodili za uporabo. Priprava raztopine je preprosta – 50-gramsko vrečko raztopimo v 5 litrih vode. Tako pripravljeno raztopino lahko varno uporabljamo na vseh površinah in materialih.

Na voljo je v vrečkah po 50 g, 1 kg in 2,5 kg praška.

VIROCID®

VIROCID® je sinergistična mešanica kvartarnih amonijevih spojin in aldehidov. Zaradi sofisticirane sestave, posebne formulacije in visoke količine aktivnih snovi ga uporabljamo v izredno nizkih koncentracijah. Virocid® deluje baktericidno, virucidno, fungicidno in sporicidno in je varen za ljudi, živali in njihovo okolje. Učinkovit je prav tako v temperaturnem območju  med 4 °C – 60 °C.

Varen za ljudi in živali (ne vsebuje kancerogenega formaldehida, niti strupenih fenolov), prav tako je biorazgradljiv- več kot 90 % biorazgradljiv v 28 dneh.

Delovno raztopino Virocid-a lahko nanašamo na različne načine: s penjenjem, z razprševanjem, z (vročim) zamegljevanjem, ali kot dezobariere. Uporablja se lahko za dezinfekcijske kopeli za obuvala, kopeli za vozila, …

Za splošno razkuževanje predhodno očiščenih površin in opreme pripravimo 0,5 % raztopino Virocida (1 L Virocida zmešamo z 200 L vode).

Na voljo je razpršilo 500 ml, 1 l in 10 l raztopine.