Ecocid® S varno in učinkovito razkužilo v prahu 1 kg

25,61

Ecocid® S varno in učinkovito razkužilo v prahu 1 kg

Uporaba pri reji živali

Ecocid® S uporabljamo zlasti za razkuževanje:

 • v farmskih sistemih in drugih objektih za namestitev živali;
 • prevoznih sredstev, klavnic, površin in prostorov na živinskih sejmiščih, prostorov za predelavo in shranjevanje hrane;
 • v veterinarskih klinikah in laboratorijih (za razkuževanje površin, opreme, posode, steklenih predmetov ipd., na katerih je treba varno in učinkovito uničiti vse viruse, po Gramu pozitivne in po Gramu negativne bakterije ter glivice).

Izračunavanje potrebne količine Ecocida® S pri različnih koncentracijah

Izračunavanje potrebne količine

Skupno površino prostora, tudi sten in stropa, izračunate tako, da talno površino pomnožite z 2,5.

 

Proizvajalec: Krka d.d.

Sestavine: zmes perokso spojine, surfaktanta, organskih kislin in anorganskega pufra

Volumen: 1 kg

Varnostni list: Varnostni list – Ecocid® S

Opravljena testiranja učinkovitosti: Ecocid S seznam

Navodila za uporabo: Navodila za uporabo – Ecocid® S

Navodila za uporabo – Ecocid® S – Razkuževanje stanovanja

 

Več informacij: Ecocid® S

Opis

Ecocid® S je Krkino vsestransko visokoaktivno razkužilo v obliki vodotopnega praška. Omogoča varno in učinkovito zaščito pred virusi ter pred bakterijami in glivami. Njegova učinkovitost je bila dokazana s testi v priznanih evropskih laboratorijih, ki upoštevajo stroge EU-standarde, in s praktičnim testiranjem na terenu, tudi v težjih razmerah (nizke temperature, onesnaženje). Odobrila sta ga tudi Ministrstvo za okolje, hrano in podeželje Združenega kraljestva (DEFRA) in Nemško združenje veterinarjev (DVG).

Izdelek je v obliki praška in je preprost za shranjevanje. V mlačni vodi je hitro topen. Sestavine, ki jih vsebuje delovna raztopina, se biološko razgradijo, zato ne onesnažujejo okolja.

Ecocid® S – Sodobna rešitev za zaščito pred afriško prašičjo kugo

Afriška prašičja kuga je izjemno nevarna in nalezljiva virusna bolezen prašičev, za katero ni cepiva in zdravila. Ker resno ogroža prašičerejo in povzroča uničujoče gospodarske izgube, je izjemno pomembno, da se ustrezno zaščitimo. Za preprečevanje širjenja bolezni je najpomembnejše dosledno izvajanje biovarnostnih ukrepov, kot so preprečevanje stika z divjimi prašiči, omejitev gibanja oseb v hlevu in na celotni farmi, nadzor nad glodavci, razkuževanje

Da bi zmanjšali tveganje vnosa virusa APK v rejo, strokovnjaki svetujejo:

 • postavitev razkuževalnih barier pred vhodi in izhodi iz hlevov, prav tako tudi pred vhodi in izhodi s farme;
 • pred vstopom v hlev, kjer so prašiči se preoblecite in preobujte, saj se virus APK lahko prenaša tudi prek obleke in obutve;
 • uporabljeno obutev in obleko po končanem delu pustite v hlevu in ju redno čistite in razkužujte;
 • redno čiščenje in razkuževanje hlevov, prostorov za krmo, pribora in opreme, ki jih uporabljate pri delu z živalmi;
 • omejitev gibanja oseb na farmi, tistim pa, ki morajo vstopiti v hleve, pojasnite pravila razkuževanja in druge biovarnostne ukrepe ter poskrbite, da jih bodo dosledno upoštevali (1).

 

VirusEcocid® S je bil testiran tudi na zelo virulenten sev virusa APK, ki povzroča pogine prašičev po Evropi. Testirali smo ga na neodvisnem znanstvenem inštitutu v Ruski federaciji v zelo zahtevnih pogojih, ki simulirajo realne pogoje ob izbruhu APK v hlevu, in potrdili njegovo učinkovitost. Ob morebitnem izbruhu APK v Sloveniji bi za zanesljivo uničenje virusa na okuženih in ogroženih območjih morali uporabiti 3-% raztopino Ecocida® S, ki bi morala delovati vsaj 60 minut. Dokazano je, da Ecocid® S pri taki uporabi 10-milijardkrat (1010) zmanjša število virusnih delcev APK v 1 ml, kar je potrebno za popolno in uspešno odstranitev virusa, če pride do izbruha (2). Obremenitev virusa APK je namreč izjemno velika – blato na onesnaženih površinah (krvava driska je eden od znakov APK) lahko v 1 ml vsebuje do 109 virusnih delcev (3).

Schema

 

Viri:

 • Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. http://www.afriskaprasicjakuga.si/
 • Selyaninov Y, Tatarchuk O, Birjukova A. Biocidal Properties of Ecocid S Against African Swine Fever Virus. Veterinaria Kubani 2009; 5: 18.
 • Mazur-Panasiuk N, Żmudzki J, Woźniakowski G. African Swine Fever Virus – Persistence in Different Environmental Conditions and the Possibility of its Indirect Transmission. J Vet Res 2019; 63(3): 303–10.
 • prasicjo-kugo/?utm_source=BANNER&utm_medium=BANNER-prasic-970&utm_campaign=Vsebinski

Dodatne informacije

Teža 1 kg
Pakiranje

25x50g, 1kg, 2,5kg