Ecocid® S – Dokazano učinkovita rešitev za zaščito pred ptičjo gripo

Ecocid® S

Z Ecocidom® S lahko razkužujete vse površine in opremo v hlevih. Primeren je za končno razkuževanje površin, pripravo razkuževalnih barier za vozila in obutev, čiščenje in razkuževanje opreme, razkuževanje sistemov za pitno vodo za napajanje živali ter tudi za razkuževanje zraka.

Z neodvisnim testiranjem smo dokazali, da Ecocid® S že v koncentraciji 1 : 320* učinkovito uniči zelo virulenten sev ptičje gripe (HPAI). Testiranje je bilo opravljeno na dveh podtipih HPAI, eden je bil uporabljen na Veterinarski fakulteti v Ljubljani, drugi pa na univerzi v Giessnu v Nemčiji. V obeh primerih smo dokazali učinkovitost Ecocida® S v zahtevnejših pogojih (organsko onesnaženje), in sicer v 30 minutah.

Ecocid S je na seznamu odobrenih biocidov v Sloveniji, odobrila sta ga tudi Ministrstvo za okolje, hrano in podeželje Združenega kraljestva (DEFRA) in Nemško združenje veterinarjev (DVG). V več kot 30 državah po vsem svetu je vključen v programe preprečevanja širjenja nevarnih kužnih bolezni.

* V farmskih pogojih je treba upoštevati prisotnost večjih organskih nečistoč in drugih potencialno patogenih mikroorganizmov. Zato priporočamo uporabo Ecocida® S v skladu z navodili za uporabo (v koncentraciji 1 : 100 za končno razkuževanje površin).